30 September 2020 (Rabu)- Majlis Apresiasi Guru KAFA Jabatan Agama Islam Selangor telah diadakan di Bangunan Dewan Syarahan dan Muzakarah Islam, Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam.

Program Apresiasi Guru KAFA ini merupakan program yang telah bermula mulai tahun 2018 bagi meraikan guru-guru KAFA yang berkhidmat di seluruh Negeri Selangor. Untuk rekod terdapat seramai 7 ribu orang guru KAFA yang berkhidmat di negeri ini.

Dalam majlis ini, seramai 71 orang telah menerima Anugerah Perkhidmatan 25 tahun, 37 orang telah menerima Anugerah Persaraan 60 tahun, 341 orang menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Guru KAFA bagi tahun 2019, 29 orang menerima Anugerah Ketua Guru Cemerlang dan 2 orang Penyelia KAFA sebagai Penyelia KAFA Cemerlang tahun 2019. Anugerah telah disampaikan oleh Sahibus SaadahTuan Haji Mohd Shahzihan bin Ahmad, Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor.

Pengarah JAIS juga telah merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Syarikat Worldwide Holidings Berhad diatas sumbangan sebanyak 50,000.00 melalui program Worldwide Prihatin bagi menghargai perkhidmatan cemerlang guru KAFA dalam mendidik murid-murid sekolah di Selangor dengan ilmu Fardhu Ain.

MAJLIS APRESIASI GURU KAFA JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR TAHUN 2020